Om Corazonada

Monika Wade

Monika är uppvuxen i det musikaliska landet Kuba. Boleron har funnits hennes liv sedan barndomen då hon hörde dessa vackra sånger sjungas av familjemedlemmar och kända profiler inom musiken och därmed var den en del av hennes vardag.

Monika är utbildad skådespelerska med mer än tjugo års erfarenhet av teaterarbete både på Kuba och i Sverige. I det senare utbildade hon sig även till projektledare, marknadsförare och coach.

För tio år sedan lämnade Monika teatern för att satsa på sången. Kort därefter startade hon bandet Corazonada tillsammans med gitarristen Jorge Alcaide och bandet blev snart en favorit bland Göteborgs boleroälskare.

Klas Nilsson

Rolando Ardiles

En musiker som älskar att spela boleros, salsa, flamenco. Han har spelat musik i olika band under en lång tid – erfarenhet och rutin finns i mängder. På  fritiden sysslar han med motion och läser böcker.

Viva la musica!

Jorge Alcaide

Jorge Alcaide är en mångsidig konstnär, han har arbetet med olika musikgrupper som 
Amanda, Quarttango, sitt egna projekt Cerro Esperanza Band 
och numera med Lecheburre. 

Han har skrivit musik till ett tjugotal teater och dansföreställningar, bl.a. för Backa Teater och Borås Stadsteater. Som gitarrist har han den latinamerikanska musiken och den klassiska spanska gitarren som grund. Mest aktuellt är den nystartade orkestern GAO som förenar musiker från olika traditioner och som Jorge är konstnärlig ledare för.

Jonas Franke-Blom

Jonas Franke-Blom, en fritänkande musiker och kompositör som uppträder i många olika sammanhang, dels inom den klassiska men också genom den tidiga musiken och världsmusiken. Har sen många år arbetat inom den sceniska musiken med ett otal produktioner  inom bl.a opera, musikal men framförallt inom teater som musiker och kompositör. 

Love Nilsson

Jazzsaxofonist med kärlek till argentinsk tango. 

Han har gett ut en CD 
»Prim« med Love Nilsson Quartet, »Inget är väl som mars« med Ensamma hjärtans kapellSexteto Tangótica med sitt eget band med samma namn. Skivan var nominerad till Manifestpriset 2013.

Love spelar förutom med Corazonada bl.a. med Bengt Klezmers Orkester, West Coast Big Band och Sexteto Tangótica. Han har också varit flitigt engagerad på teatrar som musiker i ett flertal produktioner på Göteborgs Stadsteater, Hallands Teater och Gävle Folkteater. Love jobbar också som lärare i argentinsk tango sedan 15 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *